Hoe eng het ook mag klinken, slotenmakerszwendel wordt een onderdeel van het dagelijks leven. Slotenmakers richten zich op huis- en autobezitters wanneer ze het meest kwetsbaar zijn en dringend hulp nodig hebben (onmiddellijke hulp in geval van nood).

In de meeste gevallen denk ik dat het zoeken naar een slotenmaker online een verstandige beslissing is. We kunnen echter ten prooi vallen aan valse of frauduleuze slotenmakers die legitieme slotenmakers imiteren in online directories. Het geval is dat deze valse slotenmakers zich voordoen als lokale slotenmaker Den Dolder en niet eens lokale werkplaatsen hebben. Soms zijn deze zogenaamde slotenmakers niet goed opgeleid en werken ze via callcenters buiten de staat.

Door een paar voorzichtige stappen te nemen, kunt u frauduleuze bedrijven of ongetrainde nabootsers vermijden.

1. “Regio” is een sleutelwoord.

Doe vooraf je onderzoek. Neem de tijd en haast u niet met zoeken.
Als de slotenmaker is geregistreerd met een lokaal adres, zoek dan op Google naar het adres en kijk of er andere bedrijven zijn geregistreerd met hetzelfde adres.

Zelfs als u zich in een noodgeval bevindt, moet u altijd op de hoogte zijn van diensten die oproepen beantwoorden met algemene zinnen zoals “Welkom bij slotenmakersdiensten”. Als de beller geen legitieme bedrijfsnaam wil opgeven, moet hij een andere slotenmaker zoeken.

Zorg er ook voor dat uw bedrijf een “800”-nummer of een lokaal nummer gebruikt. Een “800”-nummer kan erop wijzen dat de slotenmaker die u belt mogelijk een offshore callcenter is.

2. ID- en rijbewijscontrole

Wanneer uw slotenmaker op uw bestemming arriveert, is het belangrijk om om identificatie te vragen, inclusief uw slotenmakerslicentie indien van toepassing.

Slechts 15 van alle staten hebben een licentie voor slotenmakers nodig, dus u kunt strafbare feiten plegen of uzelf zelfs adverteren als slotenmaker zonder geldige inloggegevens. Controleer of uw staat een van de 15 staten van Google is.

3. Let op lage prijzen

Vraag altijd een offerte aan via de telefoon voordat een technicus u ontmoet. Wees sceptisch over slotenmakers die ongelooflijk lage prijzen aanbieden. Dat zijn grote rode vlaggen. Vraag altijd naar arbeidskosten, spoedkosten en servicekosten.

Laat nooit iemand aan uw huis of voertuig beginnen te werken zonder volledig op de hoogte te zijn van de kosten die ze kunnen maken.

4. Het is goed om geen verborgen kosten te hebben.

Het is belangrijk om te vragen of er extra kosten zijn, vooral in geval van nood.

Oplichters kunnen beweren dat uw huis- of autosloten verouderd zijn en vervangen moeten worden. Ze zullen je een arm en een been kosten om je oude slot te vervangen door een slot dat zegt dat het een hoogbeveiligd slot is, maar dat zelden is. U kunt uiteindelijk betalen om uw bestaande goede slot te vervangen door een goedkoper slot met een hogere prijs.

5. Vraag voertuigidentificatie-informatie op

Houd altijd je omgeving in de gaten. Als iemand bij een ongemarkeerd voertuig arriveert en beweert bij een bepaalde slotenmaker te zijn, staan we de start niet toe. Legitieme slotenmakers sturen altijd technici naar gemarkeerde voertuigen die zijn gemarkeerd met het bedrijfslogo, telefoonnummer en merkgereedschap. Dit is een verzoek om erkenning.

6. Schriftelijke offerteaanvraag

Vraag altijd een schriftelijke offerte aan. Dit beschermt u tegen verborgen kosten en extra arbeidskosten. Als een slotenmaker aarzelt om u een ondertekende schriftelijke schatting te geven, sta hem dan niet toe aan de klus te beginnen. Dit kan betekenen dat ze een slechte reputatie hebben en gewoon snel geld willen verdienen.

7. De bestek ter plaatse moet worden gecombineerd met de schriftelijke bestek.

Gerenommeerde slotenmakersbedrijven zullen gedetailleerde offertes geven tijdens een telefoongesprek. Dit omvat aankomstkosten, arbeidskosten en benodigde onderdelen. Deze offerte gaat hand in hand met de offerte op locatie. Frauduleuze slotenmakers zullen de offerte bij aankomst wijzigen door een extra verborgen vergoeding toe te voegen voordat de klus begint. Wees veilig voor dergelijke oneerlijke dienstverleners.

8. Zeg ‘nee’ tegen boren en vervangen.

Elke slotenmaker die suggereert dat uw slot moet worden geboord of vervangen, is oplichterij. Een bekwame slotenmaker kan bijna elke deur openen. Als ze het slot willen doorbreken, zeg je gewoon rechtop ‘nee’. De kans is groot dat ze je bedriegen en om meer geld vragen. Alle echte slotenmakers leiden hun technici op om alle deuren correct te openen.

9. Vermijd contante transacties

Alle echte slotenmakers bieden de mogelijkheid om met contant geld, cheque en/of creditcard te betalen. Bedrijven die aandringen op contante transacties zijn bedrijven die snel geld verdienen en zijn voor 99,99% waarschijnlijk oplichting. Dit is ook een belangrijke vraag die je van tevoren moet stellen. Zorg ervoor dat ze weten hoe ze moeten betalen voordat ze aan het werk gaan.

10. Laat de slotenmaker tijdens het werk niet onbeheerd achter.

Ik suggereer niet dat je niemand vertrouwt die je komt helpen, maar het is belangrijk om je ogen open te houden.

By Olivia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *