Je opent een coffeeshop den haag. Klanten willen koffie. U bent van plan om klanten uw gastronomische koffiebonen online te laten kopen. Je hebt alles klaar om te gaan, behalve bonen om te brouwen! Dat betekent dat je een brander moet vinden. Je moet jezelf minstens een paar weken de tijd geven om verschillende branders te proeven.

U zou moeten overwegen om een koffiebrander te zoeken die relatief dicht bij u in de buurt is. Mijn advies is om er een te vinden binnen een straal van 50-75 mijl rond uw winkel (of daaromtrent) of een die vers gebrande koffiebonen binnen een paar dagen na het branden levert. Veel koffiebranders bezorgen (meestal tegen betaling) als u zich binnen een bepaalde afstand van hen bevindt. Dit is echter niet altijd praktisch, dus misschien moet u de dichtstbijzijnde koffiebrander zoeken waar u de beste kwaliteit koffiebonen voor fijnproevers kunt kopen. Ze zouden het moeten kunnen verzenden en je in staat stellen om het binnen een paar dagen te krijgen, fris en heerlijk ruikend.

Kies een koffiebrander echter niet alleen op basis van de nabijheid van uw winkel; ze moeten een kwaliteitsproduct dragen. Geloof me, er zal minstens ÊÊn koffiebrander in de buurt zijn EN geweldige koffie hebben. Het wordt jouw taak om ze op te sporen. Betreed de ambachtelijke micro-koffiebrander.

Elke ambachtelijke brander zet zich meestal (hopelijk) in om u een aantrekkelijk product te leveren. Je betaalt immers een kleine meerprijs voor deze specialiteit, maar dat is het uiteindelijk meer dan waard. Waarom? Omdat dit is waar uw concurrentie in vergelijking faalt. Ze kopen misschien gebrande koffie voor gemiddeld $ 6,25 per pond, maar ze zijn niet veel beter dan de andere man in de straat die dezelfde of vergelijkbare gemiddelde koffie koopt.

U betaalt daarentegen $ 7-9 per pond, maar uw product is superieur en uw klanten zullen het proeven. Je krijgt ook een veel betere klantenservice-ervaring met een ambachtelijke brander, omdat ze selectief zijn over wie hun klant is. Het laatste bewijs zit natuurlijk altijd in het kopje dus proeven en genieten maar! Kies de koffie die je lekker vindt. Met behulp van uw koffiebrander kunt u een scala aan geweldige koffies serveren die ervoor zorgen dat uw klanten het nieuws verspreiden en keer op keer terugkomen.

Voordat ik mijn eigen koffie begon te branden, kocht ik altijd bij een kleine ambachtelijke koffiebrander die ooit alleen al vijf koffiesoorten uit El Salvador had. En drie kwamen alleen van ÊÊn boerderij: er was een nat verwerkte, een droge verwerkte en een verpulverde natuurlijke, allemaal van dezelfde bomen. Probeer dus een koffiebrander te vinden die je iets unieks en boeiends kan bezorgen voor in ieder geval het hele seizoen. Wat er volgend jaar gebeurt, is een ander verhaal en een avontuur op zich.

Dit zal je helpen om ook uniek te zijn, want de volgende oogst zal je hopelijk weer een ronde van op het landgoed geteelde boerderijspecifieke koffies brengen. Misschien ligt uw focus deze keer op Kenia of Guatemala. Het kan voortdurend veranderen op basis van de groene inkoopcontacten van de brander met boeren en/of betrouwbare groene koffiemakelaars.

Zodra je enkele ambachtelijke koffiebranders hebt gevonden die aan je criteria voldoen, bel ze dan op en stel jezelf voor. Vertel ze wat je aan het doen bent en dat je wat monsters wilt hebben om te cuppen. Sommigen nodigen je zelfs uit in de branderij voor een rondleiding en cupping. Sommigen zullen vragen om een cupping in uw winkel te doen. Beide zijn geweldige kansen, maar als ik hier de slag zou moeten slaan, zou ik ervoor kiezen om eerst naar de brander te gaan die me voor hun branderij heeft uitgenodigd. U moet trouwens uit de eerste hand zien hoe koffie wordt bewaard en gebrand, en ook hoe de koffiebranderij werkt. Het is een geweldige ervaring.

By Olivia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *